top of page

Argano aliejaus nauda


Įsivaizduokite tokį maistingą vaisių, kad ožkos net ima laipioti medžiais, kad galėtų jį suvalgyti. Viduje to vaisiaus yra mažas riešutėlis, iš kurio ir gaunamas argano aliejus. Iš kartos į kartą Maroke Argano Miškuose (angl. Argan Forest) čiabuviai išgaudavo iš šio riešuto brangų ir vertingą aliejų, kuris buvo naudojamas kaip maisto papildas, kaip priemonė žaizdoms gydyti, bėrimui mažinti, maitinti odą ir plaukus. Šis lėtai augantis medis yra labai gerbiamas ir gal net kažkiek garbinamas. 1998 metais Argano Miškas buvo deklaruotas biosferos rezervato UNESCO.

Argano aliejaus reikšmė istorijoje

Argano aliejus buvo naudojamas ne tik Maroke. Žmonės visame pasaulyje džiaugiasi argano aliejaus nauda, gydosi odos infekcijas, vabzdžių įkandimus ir odos dėrimus. Argano aliejus yra naudojamas iki šių dienų, jį naudoja tiek vyrai tiek ir moterys, visi kurie ieško veiksmingos ir natūralios odą ir plaukus drėkinančios priemonės.

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl argano aliejus turi gydančių savybių, — jis gausus vitamino A ir E. Ir tai dar ne viskas, argano aliejus taip pat sudėtyje turi antioksidantų, omega-6 riebalų rūgščių bei linolo rūgšties. Tyrimais įrodyta, jog jo naudojant argano aliejų odai, jis mažina uždegimą tuo pat metu ją drėkindamas. Išoriškai naudojant argano aliejų, E vitamine esantis tokoferolis padeda suaktyvinti ląstelių gamybą ir tuo pat metu gerinti odos ir plaukų būklę. Štai kodėl didelė dalis kosmetikos kompanijų įtraukią argano aliejų į savo geriausios kokybės, anti senėjimo priemones plaukų ir odos priežiūrai.

Patarimas dovaną perkantiems internetu

Argano aliejaus gerąsias savybes galima vardinti ir vardinti. Vieni šį gydantį aliejų naudoja kaip kosmetiką skirtą grožio procedūroms, o kiti — kaip gydančių savybių turinčią natūralią priemonę. Argano aliejus kaina svyruoja nuo 5 iki 15 eurų už 50 mililitrų buteliuką. Pirkdami argano aliejų internetu netingėkite paieškoti geriausios kainos, nes kai kurie gamintojai ir tiekėjai vien dėl savo žinomo vardo ar gražios pakuotės nusistato gerokai didesnę nei vidutinę kainą. Argano aliejus gali tapti puikia dovana mamai, merginai ar senelei. Net ir vyras gavęs tokią dovaną tikrai galėtų ją panaudoti, tik tokiu atveju prie dovanos reiktų dar pridėti naudojimo instrukciją.


 Recent   
 Posts  
bottom of page