top of page

Laminatas: klasikinis ar ekologiškas?

Dvidešimt pirmajame amžiuje, kai sparčiai auga ne tik miestai, bet ir įvairios pramonės sritys, darydami remontą, mes turime galimybę ne tik rinktis iš įvairių gamintojų, kainų ir kokybės santykių, bet ir galime palaikyti ekologiškas idėjas rinkdamiesi ekologiškas apdailos ir statybines medžiagas. Žmogaus sveikatai ir aplinkai kenksmingos cheminės medžiagos užvaldė beveik visą pramonę. Ekologiškų produktų gamintojai dar tik mėgina įsitvirtinti rinkoje. Paprastai ekologiškas laminatas yra kur kas brangesnis nei įprastas laminatas, ir ši taisyklė, bent kol kas, galioja visoms prekėms, ne tik statybinių ir apdailos medžiagų rinkoje, bet ir kitose srityse. Anksčiau žmonės naudojo gamtos išteklius ir nebuvo nė minties, jog tas žaliavas galima perdirbti, apdoroti chemiškai ir gauti naujus gaminius. Laikai pasikeitė.



Nors standartinis laminatas ir pigesnis nei ekologiškas, bet visgi žmonės vis dažniau investuoja į ilgaamžį, vizualiai patrauklų, draugišką aplinkai ir sveiką žmogui ekologišką pirkinį. Mūsų namų grindys, sienos ir lubos, mums svarbios kaip žmogui jo oda. Mūsų vaikai pirmąsias savo dienas praleidžia ropodami, o mes patys nukeliaujame milijonus žingsnių iš kambario į kambarį todėl svarbu, kad laminatas būtų ne tik draugiškas aplinkai ir žmogaus organizmui, bet ir ilgai tarnautų. Žinoma, vieni žmonės suvokia ekologijos svarbą ir sąmoningai renkasi saugius produktus, o kiti šiek tiek pasiduoda naujai madai, tačiau, kad ir kokios šios ekologijos bangos priežastys – rezultatas naudingas.


Kodėl laminatas arba ekologiškas laminatas geriau nei kitos grindų dangos? Laminatas yra pigesnis variantas nei parketas ir jaukesnis nei linoleumas.Rinkdamiesi grindų dangą dažnai pasimetame, juk pasirinkimas toks platus. Dažnai mūsų norus apriboja mūsų galimybės. Mums belieka jas apsvarstyti ir pasirinkti tą laminatą, kuris bus kokybiškas ir estetiškas.



 Recent   
 Posts  
bottom of page